Kamp

Waarom gaan wij op kamp?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. De meeste scholen gaan nl. naar het Dolfinarium, de dierentuin of de speeltuin.

Sommige kinderen (en ouders) vinden het best spannend; mijn dochter/zoon gaat helemaal niet vaak logeren, laat staan kamperen! Krijgt hij/ zij geen heimwee, wat gaan ze allemaal doen en beleven?

Wij denken dat op kamp gaan een grote meerwaarde heeft. Hieronder zetten wij dat voor u op een rij.

Het geeft een enorm “wij” gevoel. De kinderen hebben samen van alles beleefd en ontdekt en dat geeft een hecht gevoel aan een groep.
Kinderen in een andere omgeving reageren anders. Stille en rustige kinderen komen vaak helemaal los en de drukke kinderen hebben lekker de ruimte om hun gang te kunnen gaan, waardoor hun gedrag niet meer opvalt.
Ook zie je onbekende/ onverwachte talenten van kinderen; ze blijken heel behulpzaam te zijn, weten veel van de natuur, kunnen goed de leiding nemen of hebben creatieve ideeën.
Een nachtje kamperen of logeren levert na afloop een stoer gevoel op. (Zo, dat heb ik maar mooi gefikst!)
De kinderen ervaren hoe het is om een dag en een nacht in de natuur door te brengen. Back to basic.
De kinderen komen stuk voor stuk (moe, maar) met meer zelfvertrouwen thuis.
Dit zijn voor ons zeer belangrijke redenen (en kansen, die we niet willen laten liggen) om vanaf groep 3 op kamp te gaan. Het kost veel meer tijd en voorbereiding dan met de bus ergens naar toe gaan, maar dat vinden wij het meer dan waard!

 

 

SWS de Klipper - Kamp -